DAS Energy niet enkel voor industriële daken

DAS Energy Fotovoltaïsche installaties in beschermde gebouwen
In stadscentra worden fotovoltaïsche panelen zelden gebruikt voor elektriciteit en warmte. Vaak staat de bescherming van historische monumenten de energieomslag in de weg. Daar komt nu verandering in in het beschermde stadscentrum van Augsburg.

Dankzij de lange inspanningen van particulier Hans-Peter Fischer is nu een proefsysteem geïnstalleerd op een particulier felsdak in het stadscentrum. Op een oppervlakte van 32m2 werden 33 DAS Energy PV-modules van het type 12x2M 120Wp geïnstalleerd. De modules werden rechtstreeks tussen de naden van het donkergrijze metalen dak gelijmd. Het geïnstalleerde vermogen van het systeem is 5,23 kWp.

DAS Energy PV-systeem als showcase project voor het stadscentrum van Augsburg
Aangezien het gewicht (slechts 3,3 kg/m2), de kleur en de vorm van de donkergrijze modules perfect passen bij het historische aanzicht van de stad Augsburg, wordt dit succesvolle proefproject nu officieel beschouwd als een showcase-dak voor toekomstige daken van dit type in het beschermde oude stadsgebied.

Sinds eind 2021 wordt gewerkt aan een nieuwe richtlijn voor fotovoltaïsche systemen in beschermde gebouwen, waarin rekening wordt gehouden met de huidige eisen van de stad Augsburg. De richtlijn is bedoeld om de installatie van PV-systemen in beschermde gebieden onder bepaalde voorwaarden te vergemakkelijken en als hulpmiddel bij de planning te dienen.

Scroll naar boven