Energierenovatie voor sporthal Bad Honnef

De pas gerenoveerde sporthal in het zuiden van Duitsland moet 62 ton CO2-uitstoot besparen, omdat de stad niet alleen sport wil bevorderen, maar tegelijkertijd het klimaat wil beschermen.

Daarom werden bij de energierenovatie lichtgewicht & flexibele DAS Energy PV-modules geïntegreerd in de nieuwe AluPlusSolar dakbedekking van Kalzip. In totaal werden zo 614 DAS Energy PV-modules van het type 12x2M 120Wp van Werhand GmbH & Co geïnstalleerd. Het geïnstalleerde vermogen van het PV-systeem bedraagt 74 kWp.

“Sinds april is de hal op een volledig nieuwe technische en energetische standaard gebracht. Daken en muren zijn gerenoveerd en geïsoleerd, op het 1.700 vierkante meter grote dak staat nu een 440 vierkante meter grote fotovoltaïsche installatie met een piekvermogen van 80 kilowatt en een volledig nieuwe verwarmingsinstallatie in de hal zorgt ervoor dat de hal binnenkort haar oude bijnaam “ijsbaan” moet afwerpen”, aldus Holger Heuser, eerste wethouder van de stad Bad Honnef. (meinbadhonnef.de)

De gebruikte PV-modules zijn speciaal ontworpen voor metalen oppervlakken zoals felsdaken en kunnen rechtstreeks op het metaal worden gelijmd met behulp van Innotecs lijmsysteem.

Scroll naar boven